Pražírna byla založena v Benátkách v roce 1952 Ermenegildem Rizzardinim, benátským milovníkem kávy. Tato benátská společnost (tehdy nazývaná ExtraDoge) rychle získala prestiž výrobou velmi jemných směsí kávy pro espresso a lahodné kávy do domácí moka. Brzy se stala referenčním bodem pro stovky kaváren a obchodů v Benátkách a pro milovníky čerstvě pražené kávy, kterou si mohou vychutnat doma.
Po 50 letech si Sir Rizzardini vybral důstojného nástupce, který se vyučil této profesi a rozhodl se následovat jeho kroky. A tak Bernardo Della Mea získal pražírnu v roce 1995. S velkou vizí se rozhodl nazvat svou kávu „Caffè del Doge“.
O několik let později díky Bernardovi a jeho zanícenému personálu začala malá řemeslná pražírna růst a rozvíjet se v dynamickou a moderní exportně orientovanou kávovou společnost.
V roce 2001 se výrobní prostor přestěhoval do průmyslového závodu v Padově, což byl výběr s ohledem na logistické a výrobní potřeby. Pražírna v Due Carrare nyní disponuje předním systémem pražení, který zachovává celou tradiční metodu zpracování, známou jako metoda „Classico Veneziano“.